Αρχική Ιστορία Αξιοθέατα Εξωκλήσια Νέα - Εκδηλώσεις Επικοινωνία
   
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ» ΤΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ

  Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των Αγροτών του Δήμου μας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή, για το πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης που αντιμετωπίζουν πολλοί βαμβακοπαραγωγοί του Δήμου μας.

  Το πράσινο σκουλήκι που έπληξε την περιοχή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες πέρυσι, προκάλεσαν την χαμηλότατη παραγωγή των βαμβακοκαλλιεργειών, με συνέπεια οι αγρότες μας να μην «πιάνουν» το πλαφόν της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης ώστε να λάβουν τη «Συνδεδεμένη Ενίσχυση». Κινδυνεύουν δηλαδή με διπλή οικονομική καταστροφή.

  Σε σχετική παρέμβαση στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει «οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώσουν επίσημα την επικράτηση ειδικών καιρικών συνθηκών ή ζημιών από πράσινο σκουλήκι». Κατά τον ΟΠΕΚΕΠΕ που χορηγεί τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση, η αρμόδια για το θέμα Υπηρεσία είναι ο ΕΛΓΑ.

   Έτσι κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των αγροτών μας, ζήτησαν να πιστοποιήσει ο ΕΛΓΑ το ποσοστό της ζημιάς που προκάλεσε το πράσινο σκουλήκι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η μείωση της παραγωγής και οι παραγωγοί μας να τύχουν της «Συνδεδεμένη Ενίσχυσης».

   Ο κ. Πρόεδρος ήταν ενήμερος για το σημαντικό πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ των δύο Φορέων (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και οι αγρότες μας να τύχουν της «Συνδεδεμένης Ενίσχυσης».


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

 
 
 
 
 
Νέα - Εκδηλώσεις

αν θέλετε να διαφημιστείτε στο Site μας παρακαλώ κάντε κλικ εδώ

 

Copyright © 2011. Κήρινθος Ευβοίας, All Rights Reserved. Συντήρηση ABSystems | Κατασκευή & Φιλοξενία: Web Ideas