Αρχική Ιστορία Αξιοθέατα Εξωκλήσια Νέα - Εκδηλώσεις Επικοινωνία
   
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ  
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Λίμνη, 15/ 02/ 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ- ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

  Το τελευταίο δεκαήμερο η περιοχή μας επλήγη από δεύτερο κύμα ισχυρών χιονοπτώσεων και παγετού. Χιονοπτώσεις ιδιαίτερα σφοδρές στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας.

  Κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό και σε αυτό συνέβαλε η συνεργασία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου μας, η ευσυνειδησία των αναδόχων αποχιονισμού, καθώς και η βοήθεια των Πυροσβεστικών Κλιμακίων και Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής μας.

  Τα μεγαλύτερα προβλήματα προέκυψαν από τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, που οφείλονταν κυρίως στη δυσκολία πρόσβασης και λιγότερο στο μέγεθος της βλάβης του δικτύου. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να συγχαρούμε το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ Λίμνης που εργάστηκε με ζήλο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να επισημάνουμε την ανάγκη άμεσης παραλλαγής του δικτύου της ΔΕΗ, την όδευσή του κατά μήκος των υφιστάμενων δρόμων, καθώς και τον καθαρισμό της ζώνης διέλευσης προκειμένου να αποφεύγονται οι βλάβες από την πτώση δέντρων στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

  Οι χιονοπτώσεις όμως προκάλεσαν σημαντική ζημιά και στα δάση της περιοχής μας, αφού μεγάλος αριθμός δέντρων έσπασε ή ξεριζώθηκε. Αυτά τα δέντρα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν και από τους δρόμους και από το δάσος ώστε να μην αποτελέσουν προσάναμμα φωτιάς το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα θα πρέπει με ευθύνη της Δασικής υπηρεσίας να προστατευτούν από την παράνομη υλοτομία και να μοιραστούν ισομερώς στους κατοίκους της περιοχής μας για τη θέρμανση των σπιτιών τους.

  Τέλος για μια ακόμη φορά ευχαριστώ τις Υπηρεσίες για τη συνεργασία τους, τους ιδιώτες που διέθεσαν τα μηχανήματά τους, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και τους συνδημότες μας, μέλη των δασικών συνεταιρισμών για την πολύτιμη εθελοντική προσφορά τους.

 

 

ΨΑΡΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

 

 
 
 
 
 
Νέα - Εκδηλώσεις

αν θέλετε να διαφημιστείτε στο Site μας παρακαλώ κάντε κλικ εδώ

 

Copyright © 2011. Κήρινθος Ευβοίας, All Rights Reserved. Συντήρηση ABSystems | Κατασκευή & Φιλοξενία: Web Ideas